onsdag 29 juni 2011

Midsommar 2011

Tog tåget från Stockholm ner till Älmhult där jag hämtades av den blivande pappan, som nyss blivit av med körkortet i två månader p.g.a. fortkörning... Jäkla bra timing på det by the way. Visst kan vi åka taxi till BB om det skulle bli så, men under sommaren vill man ju gärna kunna glida runt när man vill, hur man vill och inte alltid behöva vara den som kör!
Nåväl. Vi åkte till stugan där jag vilade upp mig efter resan.
Dagen efter - Midsommarafton - bjöds det på mulet väder och kall vind. Quelle surprise. Tyyyypiskt svensk midsommarväder med andra ord.
Mitt på dagen åkte vi ut till "Mormorsgården" i Gäddeviksås där vi slöt upp med de övriga midsommarfirarna, Niclas släktingar.
Vi trotsade vädret och satt ute en stund, men till slut valde vi att gå in för att äta sill och potatis. Sedan tillverkade vi en majstång och vackra blomsterkransar till flickorna (brorsdöttrarna) Maja och Ellen.
Vi lekte lekar och dansade kring majstången tills vi inte orkade mer. Det kan låta som ett riktigt seriöst firande men då det hela var över på en halvtimma kan vi knappast imponera på någon...
Sedan var det dags för dagens höjdpunkt: Lerduveskytte! Alla utom en provsköt och hör och häpna om inte den mest gravida och därmed mest nyktra av oss alla - MOI - visade sig vara den grymmaste prickskytten av oss alla!!! Inte helt sant eftersom ägaren till geväret, som också är jägare, dominerade totalt. Men av resten av oss var det jag som var "värst". *stolt*
Under kvällen grillade vi och åt så magarna stod i fyra hörn. Sista ansträngningen för dagen involverade stövelkastning, att förgäves försöka undkomma alla jäkla mygg samt en hel del asgarv. Därefter tröt orken och de blivande föräldrarna åkte hem till stugan för att sova.
Summa summarum: Vi hade en mycket bra och trevlig midsommarafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar