lördag 17 september 2011

Tigermamman

Tigermamman bråkar på pappan. Eller egentligen bråkar hon inte - hon säger till. Kanske inte på ett helt genomtänkt och pedagogiskt sätt men hon skriker i alla fall inte och hon svär inte eller kallar honom för "idiot".
Pappan uppskattar inte tillsägelserna. Hon känner sig uppläxad och oduglig. Han känner att han inte får utrymme att testa sig fram och "hitta rätt" på sitt sätt.
Det är inte lätt - för någon av dem.
För någon av oss.
Det är svårt att förklara hur det känns inuti en tigermamma när ens barn skriker, när ens barn har ont, när ens barn inte kan komma till ro. Det är svårt att tygla sig när man tycker att pappan är lite för slapp, lite för bekväm och inte tar till sig det man säger. Och det handlar inte om att "jag vet bäst och jag har rätt". Det handlar om att lägga sitt ego åt sidan och göra det som är bäst - för henne.
Det är fismagen som ställer till det. Den onda, jobbiga, jävliga fismagen.
Vi har lite olika lösningar på problemet. Min är långsiktig = jobba på en bra stund så får lillan en längre stund av ro. Hans är kortsiktig = vyssa bara tills hon blir tyst och låt henne sedan vara.
Och visst funkar det sistnämnda. En stund. Men snart måste hon vyssas igen och igen och igen. Det är DET tigermamman har lärt sig och därför säger hon till. Ju mer jobb man lägger ner desto nöjdare bäbis.
Det är vad tigermamman försöker få pappan att förstå här hemma just nu och därför är hon måhända en smula "too much". Därför är hon precis så som hon sa att hon inte skulle vara. En kontrollerande, överbeskyddande bitch...

3 kommentarer:

  1. ååå min lillfis hade jättejobbigt med det där också.. antar att du ammar henne?? annars om man matar med flaska kan det lösas genom att man gör större hål i napparna..

    BABYMASSAGE efter varje måltid är annars guld.. när hon rapat massera magen lååångsamma stryktningar först medsols några varv, sen motsols.. lite tryck ska det vara men så klart inte hårt ...ha gärna lite babyolja på så känns det skönare för henne...testa iaf..

    SvaraRadera
  2. Så här masserade jag Ellen: (Håll ut snart går det över!!!)

    Vattenhjulet
    Börja med "Vattenhjulet". Du gör som skovlar av händerna och startar strax ovanför naveln och fortsätter ner mot ljumskarna. Se till att du börjar under revbenen och gör en lugn strykning nedåt.

    Gör denna strykning sex gånger och håll sedan knäna mot magen i sex sekunder. Gunga benen lätt så att barnets mage slappnar av.


    Sol och måne
    Nu ska du göra en strykning som kallas "Sol och Måne". Ta din högra han och lägger den på barnets mage ovanför naveln. Stryk sedan magen i en halvmåne form medsols ner mot barnets vänstra ljumske.

    Ta sedan din vänstra han och påbörja en strykning som går från barnets högra ljumske och ritar en cirkel medsols över barnets mage tills den kommer till den andra ljumsken, solen. Upprepa denna strykning sex gånger i samma riktning.

    Det är viktigt att denna rörelse bara görs medsols, då följer den tjocktarmens riktning och på det sättet hjälper du gaser och avföring ut ur kroppen. Håll sedan barnets knän mot magen i sex sekunder och skaka sedan benen lätt.

    Upprepa sedan hela serien av strykningar från början och gör detta i tre omgångar.

    SvaraRadera
  3. Tack snälla ni för goda tips och råd! :)

    SvaraRadera