tisdag 14 februari 2012

Mat, gröt och välling: 1

So far...

Hemmagjorda smakportioner med potatis alt. potatis och morot har emottagits med grimaser och kräkljud. (2 försök)

Köpt potatis- och majspuré har emottagits på samma sätt. (2 försök) Fortsätter med dessa smakportiner tills de är slut och testar sedan nästa matburk. (Man ska tydligen köra samma mat flera dagar i sträck så att barnet hinner vänja sig.)

Banan var till en början ingen hit men är nu kanske favvo-födan efter morsans mjölk.

Gröt. Hade ju hoppats att det skulle vara en hit men grötintresset är inte det hetaste. Det går lite upp och ner. Lite av en kamp varje gång. (Fått gröt i princip varje dag i 3 veckor.)

Välling. (Dag 2) Gråt och protester. Vi testar med flaska och pipmugg. Vi lyckas lura och leka i henne lite grann. (Just nu sitter sambon och försöker distrahera Svea med TV-kanalen VH1 samtidigt som har försöker lura i henne välling.)

To be continued...

2 kommentarer:

  1. Heja heja! Ler stor när jag läser hur ni gör med vällingen. Micke sjöng bamselåten med sonen i famnen samtidigt som han guppade upp å ner medan jag höll i vällingflaskan och klämde på den så att busolle skulle äta den. Efter en vecka åt han den klockrent:-) Vi köpte nog alla typer av nappar som fanns innan vi hittade en som Oliver gillade.
    Håll ut!

    SvaraRadera